NOTICIA

19/09/2014
A la nostra escola mengem fruita

 

Fruita a les escoles 2014-2015

Campanya per promoure el consum de fruita entre els escolars. Curs 2014-2015

 

 

Pla de consum de fruita a les escoles

Menjar fruita és sa i divertit! I els més petits ho descobreixen amb el Pla de consum de fruita a les escoles, una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya es va iniciar el curs escolar 2009/2010 i que es fa efectiva mitjançant una acció coordinada dels departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Salut i Ensenyament.
La campanya, que aquest curs va adreçada als nens de segon cicle d'educació infantil i primària (3 a 12 anys), consisteix a distribuir gratuïtament fruites i hortalisses als escolars dels centres educatius de Catalunya que hagin sol·licitat la participació i va acompanyada d'activitats educatives i de lleure relacionades amb l'alimentació, l'agricultura i la salut.
Durant 5 o 6 mesos del curs 2014/2015, es distribuirà, una vegada al mes, fruites i/o hortalisses seleccionades en funció de l'estació de l'any, la proximitat i la qualitat.
La fruita es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l'escola, perquè la consumeixin durant l'esmorzar i/ o el berenar.
En el primer trimestre del curs 2014/2015, està previst fer un lliurament al mes de novembre.
Els centres educatius participants desenvoluparan al menys una activitat per recolzar el subministrament de fruita i hauran d'enviar al Departament d'Agricultura una memòria d'aquesta activitat, d'acord amb el model que hi ha en aquest lloc web.